dimarts, 6 de desembre del 2016

Què és la mentoria?

La paraula mentoria, mentoratge o mentoring va lligada a la figura d'un mentor, que té funcions més enllà d'assessor i acompanyar.



Però, en què consisteix la mentoria?

Es podria definir com la metodologia d'aprenentatge interpersonal on una o vàries persones amb experiència i coneixements (mentor) recolza el pla i els passos d'una altra persona que inicia un nou procés, per tal de millorar la comprensió i desenvolupament professional d'aquest.

Per concretar una mica més,
el mentoratge és l'acció d'aconsellar, assessorar, informar i guiar que ofereix una persona amb experiència laboral i personal, en pro del benefici del desenvolupament d'una altre persona, que s'inicia en un procés de vida o feina.
El mentor ajuda i recolza l'evolució personal i laboral d'una persona amb menor experiència, fent que els seus consells siguin una guia per a la seva trajectòria

Normalment, el mentor sol ser una persona amb un grau de maduresa alt, per les seves vivències i/o pels anys d'experiència laboral, havent viscut canvis i superat obstacles. Persones amb empatia i bona disposició per ajudar a altres persones.

Existeixen mentors per realitzar feines concretes, per situacions especials,... com per exemple, un mentor per:
  • millorar o sanejar la comptabilitat d'un negoci
  • revisar els costos
  • prendre decisions en moments crucials
  • etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada