dimarts, 10 d’octubre del 2017

Les despeses i el seu equilibri

Ja saps que hi ha qui no fa vacances!

Ets dels que viu aquesta situació a la tornada de les teves vacances? (Si no recordes el post, fes clic aquí per llegir-lo.)


A alguns aquesta exposició els pot semblar massa propera i a d'altres una mica extrema, però el que és clar és que les despeses fixes del nostre negoci no descansen i mai fan vacances! Les despeses fixes no es redueixen quan tenim la porta tancada, malauradament per a nosaltres. A aquest mínim a cobrir hem d'afegir les despeses variables derivades de la nostra activitat (les quals a vegades no s'han dut a terme de la forma més adequada ja sigui per condicions, estoc o dates).


La conclusió a tot això és... 


que hem de conèixer molt quins seran els nostres fluxos i els avantatges i desavantatges del nostre negoci vinculats als canvis estacionals, polítics... que tindran una incidència directa sobre els nostres ingressos, i hem de tractar d’anticipar-nos-hi.

Hem de saber en quines dates els nostres ingressos començaran a decréixer i ser capaços de quantificar la diferència que existirà entre ingressos i despeses de cada etapa, incloent els períodes no favorables i els de recuperació de les vendes.
Sembla una qüestió òbvia, però és molt freqüent en l'entorn de l'emprenedor novell (i també en emprenedors i empresaris amb més bagatge).

La previsió tant d'ingressos com de despeses (fixes i variables) no es una ciència exacta però la tasca de treballar les previsions d´ingressos i despeses de forma rigorosa ens permetrà fer una acció d´aprovisionament al llarg del temps que ens estalviarà situacions no desitjades.
És per aquest motiu que sabem que treballant amb pressupostos anuals, elaborats amb un temps suficientment prudencial i amb informació veraç, podrem quantificar les diferents partides de despeses i ingressos.


Aquesta tasca (que pot resultar tediosa, però del tot necessària) et permetrà elaborar una previsió de tresoreria per distribuir tant les despeses com els ingressos de forma mensual al llarg de l'any. D´aquesta forma obtindràs una fotografia de les èpoques de l´any en què ingressos i despeses deixen de mantenir l´equilibri i en quina forma hem de ser previsors en mesos en què ingressos > depeses per suportar mesos de despeses > ingressos.  


Tal com s'explicava a la faula de la cigala i la formiga: saber quan ser productius (en els mesos d'abundància) per poder “sobreviure” als mesos de sequera. Fórmula màgica per mantenir un negoci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada