dimecres, 13 de setembre de 2017

Qui no fa vacances...

Tot just hem acabat el mes d´agost i ja hem donat inici al setembre. 
Per a la majoria de nosaltres, els dies de descans es troben en el record, però comencen a diluir-se davant les tasques que ens envolten en el dia a dia.

Ens hem trobat amb empresaris i emprenedors que ens expliquen experiències similars en què coincideixen...

Sembla que va ser ahir que vas obrir el teu negoci o establiment i, com si res, ja han passat uns quants mesos.

Com ja sabem, els inicis no són fàcils i són molts els factors amb els quals has topat i que desconeixies. 

Aquests “desconeguts” els has hagut de controlar a corre-cuita per trobar un equilibri en el teu negoci. I molts d´aquests factors no coneguts no es troben en els manuals i han anat apareixent de mica en mica o, fins i tot, alguns tots de cop.

Els inicis, diguem que varen ser acceptables i les vendes et varen tractar bé. Però el mes de juliol sembla que els clients tinguin el cap en un altre lloc, ja que no es comporten de la mateixa manera que en els mesos anteriors i ha baixat la previsió de les seves visites.
I, quant a ingressos, ja no cal que parlem del mes d´agost... Ha estat “genial”, entre la calor, l’èxode de clients per les vacances generalitzades i la prevista petita parada de l’activitat per fer les pròpies vacances (i els autònoms moltes vegades tenim menys vacances que la resta de treballadors...).


Què vol dir això? 

Doncs fàcil: pràcticament dos mesos en els quals els ingressos no han estat al nivell previst, tot i comptar que tancaríem durant uns dies.


Al setembre, tot just arribar, toca recollir el correu postal i és el de sempre: publicitat i, com no podia ser d’altra manera, un feix de factures i despeses (i no gaires perquè avui en dia pesa més el correu digital!). Com n'hi diuen: “cartes d’amor dels bancs”.

Posar en marxa el PC, obrir el correu electrònic i, llavors sí, una considerable llista de correus per obrir apareix de cop i volta. A primera vista... molts típics correus brossa que sembla que sempre aconsegueixen filtrar-se a la nostra bústia.  


Seguidament, entre línies identifiquem correus de proveïdors varis. No t’agrada llegir la gran preocupació que mostren per si has gaudit de forma satisfactòria durant el teu període de descans? Això sí; tot seguit, t´indiquen amablement que adjunten la factura o factures que els deus.

Aigua, llum, gas, telecomunicacions, matèries primeres, préstecs, lloguer, etc. Que ràpids! Hem de començar a pagar abans d’iniciar l’activitat...


Això és setembre, així que: 

Calma, 

posa’t còmode i 

tracta de centrar-te, 

ja que sembla que hi ha qui no fa vacances.Ben aviat, quan t’hagis tret de sobre tots aquests correus per llegir, t’explicarem més coses sobre despeses i previsió! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada