dimarts, 9 d’octubre del 2018

Més important que vendre

Què és més important que vendre?

Nosaltres sempre diem que pots tenir un negoci que ofereixi el producte o servei més meravellós del món, però que, si no hi ha vendes, no hi ha negoci. 
Si no tens clients (vendes), tens pèrdues; així de clar.

I, sempre, la gran majoria de les persones emprenedores i de les  empreses dediquen una part molt important de la seva força (personal o dinerària) a vendre i trobar clients. Això està bé, no és erroni prendre aquest camí, és un camí a seguir!


Però hem de tenir quelcom més en compte, a part d’aconseguir molts clients i vendre molts productes.



Hi ha dues coses molt importants:

  • Quan cobraràs el que has venut: això ha estat el maldecap i la ruina de molts negocis. Si la venda és a un particular, el més normal és cobrar en el mateix moment en què es fa la venda, o a final de mes si ha pagat amb targeta de crèdit. Però què passa si, tant si vens a particulars com a altres empreses, t'ofereixen un negoci on guanyaràs molts diners però l'únic inconvenient és que cobraràs a tres mesos? Pot semblar que això no és tan difícil de superar, però potser per cobrir aquell nou negoci has de contractar gent, un nou magatzem... i és possible que hagis de pagar al moment o a final de mes. Aquesta diferència de temps, que sembla bastant innòcua, et podria portar a haver de tancar la "persiana" per manca de liquiditat (diners per pagar les teves factures).
  • El marge de benefici del teu producte: està molt bé saber el percentatge (%) del preu de venda, però és necessari conèixer l'import que t'està fent guanyar aquella venda. Ens expliquem amb un exemple molt exagerat:
    • Vens cotxes per 25.000 € i el teu marge són 100 € de benefici. 
    • Vens flors i el teu marge és d'1 €.

Saps quantes unitats has de vendre al mes del teu producte/servei?  Perquè potser són tantes unitats que seria un negoci impossible per temps, espai, estoc... 



Què et sembla?
Coneixes el cas d’algú que s'hagi trobat amb quelcom similar?

Si estàs interessat/ada a aprendre una mica més sobre temes de despeses, aquesta publicació et pot interessar: Les despeses i el seu equilibri. 


Publicació de Sandra Vega (Club 3Generacions).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada