dijous, 19 de juliol del 2018

Finançar projecte personal

Com financio el meu projecte emprenedor?

És una pregunta molt recurrent entre les persones que volen dur a terme la seva idea de negoci.


Tota persona emprenedora decidida a posar en marxa la seva idea està abocada a invertir econòmicament en el seu projecte o negoci, ja sigui mitjançant finançament propi o aliè.

Per tal de prendre una bona decisió al respecte, cal prestar atenció a l’entorn i cercar el tipus de finançament que sigui més convenient tenint en compte diversos aspectes.

Per començar, ens hem de preguntar:

A quina fase del projecte em trobo?
Has de saber si estàs en la fase inicial, en la fase de consolidació o en la d'establiment definitiu. Per tal d’anar enfortint la teva empresa i arribar a consolidar-te cal que vagis invertint en el projecte a mesura que aquest ho requereixi.

Quants diners necessito?


És molt important que valoris les teves necessitats.
Cal que estiguis atent a no “sobreendeutar-te”, o sigui, no endeutar-te per sobre de les teves possibilitats. És necessari que trobis l´equilibri entre els INGRESSOS i les DESPESES amb què et pots trobar a l’hora de posar en marxa l´activitat o consolidar-la.
Ningú té un “bola de vidre” que li pugui indicar certament el futur que s’esdevindrà, però els professionals estan més al dia de tots els moviments i les accions possibles i probables.

Tinc els diners per autofinançar-me?
Si creus que disposes dels diners suficients per finançar el teu projecte, has de tenir en compte que la inversió no serà únicament la que comporta el material que hagis de comprar, els registres o les certificacions que necessitis..., sinó que has de tenir en compte el temps durant el qual no tindràs altres ingressos i hauràs de mantenir les teves despeses personals i les que es derivaran del projecte en si, a més d’altres imprevistos que de segur sorgiran en el camí.


On cerco els diners que necessito?
Sovint es necessiten recursos externs per tal de posar en marxa un projecte propi: finançament extern.
Pots trobar recursos en familiars, amics, coneguts... Aquesta font de finançament és el que anomenem finançament de les FFF i és la més fàcil de trobar, tot i que moltes vegades pot tenir components psicològics difícils d’equilibrar a mitjà i llarg termini.
Altres tipus de finançament són: préstecs bancaris, microcrèdits, crowdfunding, business angel, renting, leasing, factoring, pòlisses de crèdit... Aquests són productes financers que poden servir-te i ajudar-te a començar a tirar endavant el teu negoci.

Indiferentment del finançament que decideixis o al qual puguis tenir accés, és molt important que minimitzis les despeses desconegudes que poden arribar per imprevistos en un futur, sobretot proper, ja que hi ha bons projectes que acaben fent fallida per no haver-los tingut en compte en els plans creats a priori.

En aquest aspecte la figura del mentor pren un caire molt enriquidor, ja que la seva experiència i el seu coneixement fan que el percentatge de negocis que arriben a la maduresa amb ajuda d’aquest tipus de professionals sigui molt superior als que no disposen d’aquesta ajuda inicial.

Pots llegir l’article sobre l’equilibri de despeses i ingressos per tenir més informació.



T’interessaria conèixer millor les fonts de finançament alienes a les quals pots tenir accés? 

Proposa’ns-ho perquè puguem compartir més informació amb tu a través de les xarxes!


Publicació a càrrec de Rosa Tarongí en col·laboració de Sandra Vega del Club 3Generacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada